Agenda

AGENDA ARCHIEF

EXPOSITIE 31 AUGUSTUS 2019 - DE KOLK- SPAARNDAM

2015 EXPOSITIE GALERIE DE KUNSTBERG KATWIJK

Galerie de Kunstberg exposeert Ruud en Lars Cornelisse

7 maart tot en met 9 mei 2015

Post Cobra en design

Vanaf zaterdag 7 maart 2015 is in Galerie de Kunstberg een tentoonstelling te zien van de Haarlemse kunstenaar Ruud Cornelisse en zijn zoon Lars Cornelisse. Post-cobra schilderijen van Ruud en meubelontwerpen en design van Lars.

Ruud Cornelisse is een post-cobra schilder en tekenaar, opgeleid aan de Rietveld academie en het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam. Zijn stijlkenmerken zijn typisch Post-Cobra met haar surrealistische en expressieve uiting. Naast de vele schilderijen en olieverf en acryl heeft Rudi vele grafische technieken gehanteerd zoals etstechniek, houtgravure, kopergravure en linoleumdruk. De onderwerpen zijn veelal de uitingen van de dialoog. Ruud was tot aan zijn pensioen de beheerder van de ruïne van Brederode in Santpoort waar hij zijn atelier had en waar hij samen met zijn vrouw Truus vele culturele evenementen en festivals heeft georganiseerd Ook daar stond de ontmoeting, de dialoog op de eerste plaats. Hij heeft als decorbouwer ook jarenlang voor Hauser Orkater gewerkt. Ruud was lid van X65 te Haarlem, Kunst zij ons doel en wordt genoemd in vele publicaties. Het krachtige werk van Ruud Cornelisse blijft op het netvlies staan en duwt je bovenop het schilderij zoekend naar dat geen wat je bindt en wordt een plaats van herkenning die dieper gaat dan het op eerste gezicht lijkt. Zijn schilderijen worden bevolkt door fantasiewezens die de beschouwer meenemen naar een andere dimensie en waardoor men een blik kan werpen in de wonderbaarlijke wereld van Cornelisse.

Lars Cornelisse is ontwerper en interieurdesigner. Net als zijn vader kreeg hij zijn opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam en deed hij een masteropleiding aan Université Lumière – Lyon II France “D.U.C.C.I. Voor het firma Kibodhi ontwierp hij een multifunctionele stoel gebaseerd op ecologische. Tijdens de opening op zaterdag 7 maart, vanaf 16.00 uur zal hij een demonstratie van deze Kibodhi stoel, genaamd Tri-bodhi (drievoudig ontwaken) geven. Tevens laat hij op deze expositie enkele van zijn objecten en lichtontwerpen zien.

Galerie de Kunstberg

In-store galerie Kantoorboekhandel van den Berg

Achterweg 12 2223 BE Katwijk aan den Rijn

Openingstijden: ma-vrij 9.00-18.00 uur, za 9.00-17.00 uur

www.kunstberg.nl

 

2013 EXPOSITIE RUINE VAN BREDERODE2013 EXPOSITIE SCHILDERIJEN BIJ DON QUIJOTE

EXPOSITIE DE KOLK - NOVEMBER 2012

INSPIREREN EN LATEN INSPIREREN

Ruud Cornelisse, Willem Freeke en Lars Cornelisse exposeren bij Nick Braun, Randweg 43, 1948 NS Beverwijk. De expositie is te zien van 2 april tot en met 25 mei 2012 op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Expositie Pinksteren 2011 De Stompe Toren

Met Pinksteren, op 12 en 13 juni, en ook op 19 juni 2011, exposeren Ruud Cornelisse en Carel Meyjes.

De onderwerpen van Cornelisse (Amsterdam, 1940) zijn menselijke figuren en vrouwelijk naakt. Stijlkenmerken: expressionistisch en surrealistisch.

Hij begon indertijd met grafisch werk, als lid van de Haarlemse groep X65 met o.a. G. van Dijk en P. Zwaanswijk. De „man-vrouw“-relatie is een onderwerp van een serie schilderijen. Het thema „leven en dood“ boeit hem ook bijzonder. Hij is betrokken bij de maatschappij, het maatschappelijk gebeuren heeft wel veel invloed op zijn werk, maar niet in de zin dat hij de straat op gaat. In zijn werk registreert hij feiten, waarbij hij zijn werk niet expliciet als aanklacht bedoelt.

Cornelisse schildert op doek en spaanplaat. Vaak past hij in zijn schilderijen werkwijzen toe die ontleend zijn aan het etsen.

Plaats:
De Stompe Toren, Spaarnwoude
Kerkweg 26
Spaarnwoude

KUNSTMARKT IN DE PELGRIMKERK

Op zaterdag 5 maart 2011 wordt er een kunstmarkt gehouden in de Pelgrimkerk,
waar werk te koop is van o.a. Ruud Cornelisse, Kees Okx, Annemarie Sybrandy en
vele anderen.

De kunstmarkt wordt gehouden in de Pelgrimkerk, Stephensonstraat 2, Haarlem
op Zaterdag 5 maart 2011, van 11.00-20.00 uur.

Expositie in Brederode mei/juni 2010